نقشه‌برداري برج گنبد قابوس به اتمام رسيد

مدير پايگاه محوطه باستاني شهر جرجان و گنبد قابوس با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: عمليات نقشه‌برداري زمين و فتوگرامتري اين برج با هدف مطالعات دقيق بنا، تهيه طرح مرمت و تکميل پرونده ثيت جهاني اين برج انجام شد .

جاويد ايمانيان افزود: نقشه‌برداري برج توسط يکي از شرکت‌هاي نقشه‌برداري و با همکاري مرکز مطالعات نقشه‌برداري دانشگاه صنعتي اميرکبير و موسسه نقشه ‌برداري سيپا انجام شد .

وي با بيان اينکه موسسه سيپا مرکز مطالعات نقشه‌برداري ميراث فرهنگي در دنيا است ، تصريح کرد: نقشه‌برداري برج گنبد قابوس با 20 ميليون تومان اعتبار انجام شد .

ايمانيان اضافه کرد: نقشه‌برداري برج گنبد قابوس در سال 87 آغاز و به انجام رسيد ولي اعتبار اختصاص يافته به اين موضوع از اعتبارات سال 86 اين پايگاه بوده است .

برج گنبد قابوس يکي از آثار باستاني کشور است که در زمره بزرگترين مفاخر معماري قرن چهارم هجري است و در شمال شرقي ايران در شهر گنبد کاووس قرار دارد. اين بناي معروف که يکي از بلند ترين آثار تاريخي به‌شمار مي آيد بر فراز تپه خاکي که قريب 15 متر از سطح زمين بلند تر است قرار دارد. اين بنا در سال ( 397 ه. ق. و 375 ه. ش) و در زمان سلطنت شمس المعالي قابوس ابن و شمگير و در شهر جرجان که پايتخت پادشاهان آن ديار بوده ، بنا شده است .بنايي که از هزار سال پيش تا کنون بر فراز تپه اي خاکي استوار است در عين سادگي يکي از غرور انگيز ترين بناهايي است که نه تنها در خاک ايران بلکه در سراسر جهان شناخته شده است و مورد توجه بسياري از جهانگردان و باستان شناسان است ./104

انتهای پیام/

کد خبر 1387061132